МВС запускає два сервіси для військових

МВС запускає сервіси для військовослужбовців

Сьогодні, 7 травня, Міністерство внутрішніх справ вводить в експлуатацію два нових сервіси для своїх працівників. Зокрема, електронний кабінет постраждалого та контактний центр з питань соціального захисту.

Електронний кабінет постраждалого дозволить військовослужбовцям та працівникам Нацгвардії, Держприкордонслужби, поліції та ДСНС, які постраждали, а також членам їхніх сімей, отримувати доступ до своїх особистих даних та звертатися за медичною, психологічною та юридичною допомогою. Для цього необхідно зареєструватися в Єдиному вікні для громадян.

Крім того, запускається контактний центр з питань соціального захисту під номером 1536. Фахівці гарячої лінії надаватимуть консультації з отримання психологічної, медичної та фінансової допомоги, нарахування пільг, призначення пенсій тощо. Цей сервіс доступний з понеділка по суботу з 9:00 до 18:00.

Також вже розробляється мобільний застосунок для військовослужбовців під назвою "Армія+", який об'єднає безліч корисних послуг, починаючи з використання посвідчення військовослужбовця і закінчуючи замовленням боєприпасів.

Президент Володимир Зеленський також підписав закон про створення електронного реєстру військовозобов'язаних, який передбачає впровадження змін у закони про реєстр призовників, військовозобов'язаних і резервістів, а також про статус ветеранів війни та їхніх соціальних гарантій.

Створення електронного кабінету дозволить військовозобов'язаним надавати свої дані в будь-якому місці або переглядати їх у реєстрі без відвідування Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки особисто.

Також Міністерство оборони анонсувало запуск смарт-мобілізації в Україні.

Читайте також:

  • Уряд запровадив "Єдину ветеранську лінію"
  • Державна служба зайнятості створює власний застосунок з вакансіями
  • Відбувся запуск першого в Україні мобільного застосунку про соціальні послуги