На аукціоні у Лондоні продано найдорожче віскі в світі

На аукціоні Sotheby's у Лондоні продали пляшку віскі The Macallan 1926 року за неймовірну суму в 2,1 мільйона фунтів стерлінгів. Цей продаж встановив новий рекорд для будь-якої пляшки алкоголю або вина, що коли-небудь були продані на аукціоні, повідомили представники аукціонного дому Sotheby's.

Очікувалося, що пляшку віскі Macallan 1926 року продадуть за суму від 750 тис. до 1,2 млн фунтів стерлінгів, але зрештою вона була продана за понад 2,2 мільйона фунтів стерлінгів (приблизно $270 млн). Це ще раз підтверджує великий інтерес до цієї розкішної пляшки.

Однак, варто зазначити, що вже в 2019 році пляшка Macallan встановила рекорд ціною в 1,5 млн фунтів стерлінгів на тому ж аукціоні. Такий успіх її продається може пояснитися тим, що всього випущено лише 40 таких пляшок.

Бренд Macallan повідомляє, що це віскі було розлите з бочки 263 в 1986 році. Процес витримки тривав 60 років. Віскі проводило цей час в бочці, зробленій з темного європейського дуба, що призвело до його насиченого кольору. Описуючи смак напою, керівник Sotheby's Джонні Фаул зауважив, що в ньому присутні сушені фрукти, спеції та деревинні нотки. Крім того, він сам випробував цей винятковий напій.