На фронті в Україні загинув працівник мерії Любліна

У бою за Україну втратили життя 28-річний Микола Мялковський з Луцька. Він працював в Люблінській мерії у Польщі, але вирішив залишити посаду та повернутися до України, коли розпочалось російське вторгнення. Про це повідомила його мати Тетяна Мялковська.

Микола народився в Луцьку та навчався в Острозькій академії. Деякий час він проживав у Польщі, де також отримав освіту в Люблінському католицькому університеті та працював у мерії, займаючись стратегією та підприємництвом.

Мати покійного військовослужбовця повідомила, що в перший день війни Микола написав заяву на звільнення з місця роботи в Люблінській мерії та повернувся до України, де приєднався до 100 окремої бригади територіальної оборони.

«Він загинув як Герой, виконуючи свої священні обов'язки за свободу України. Це надзвичайно важка втрата для мене. Ти завжди був моїм прикладом та джерелом натхнення», - написала мати.

Зображення галереї

Мер Любліна Кшиштоф Жук заявив, що Микола Мялковський «заплатив найвищу ціну» за захист своєї Батьківщини та її свободи: «Пам'ять та шана Герою. Нехай він спочиває з миром».

Тіло Миколи доставлять до рідного Луцька. Затримка можлива через погодні умови. Похорон відбудеться у Центральному соборі міста, можливо, 8 грудня.

Раніше повідомлялося, що на фронті загинув колишній політв'язень Сергій Павліченко.