Росіяни хочуть перетворити два великих українських міста на «сіру зону» – майор Нацгвардії

Росіяни хочуть перетворити два великих українських міста на «сіру зону» – майор Нацгвардії

Країна-терористка Росія хоче перетворити Суми та Харків на "сіру зону"

Країна-терористка Росія замислює перетворити міста Суми та Харків на "сіру зону" або "санітарну зону". Таку думку висловив у відставці майор Нацгвардії та ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман під час спілкування на телеканалі "Еспресо".

За словами Гетьмана, окупанти хочуть сильно розтягнути українську лінію оборони, оскільки Сумщина має 560 км кордону з Російською Федерацією.

"Однак у них може не вистачити такої кількості сил, тому що там зосереджено приблизно 30 000 російських вояк. І як вони хочуть їх розтягнути по всій лінії фронту, ще й до Харківщини дотягнути, бо це вже дійде до тисячі кілометрів? Не думаю, що вони будуть це робити", - зазначив Олексій Гетьман.

Гетьман вважає, що спочатку окупанти зроблять все, щоб перебування у містах Суми та Харків було якомога складніше.

"Уже не біля кордону, трохи вглиб, ближче до Харкова мали б бути побудовані фортифікації, про які говорили наше військово-політичне керівництво та керівники відповідних цивільно-військових адміністрацій територій, де мала б проходити ця лінія оборони. Якщо вона побудована, то ворог, найімовірніше, не зможе просунутися далі цієї лінії. Якщо ж вона буде побудована правильно, з урахуванням перших, других та третіх ліній оборони, які між собою зв'язані", - зауважив експерт.

Гетьман підсумував, що швидше за все, росіянам вдасться створити гуманітарну катастрофу у великих містах, таких як Суми та Харків. Але успіх цього намагання залежатиме від наших фортифікацій, кількості військових, яких ми зможемо направити туди для оборони, а також від швидкості постачання зброї від наших партнерів.

Президент України Володимир Зеленський вважає, що наступ російських окупантів у Харківській області може бути першою хвилею, за якою наступатимуть інші хвилі.

На Харківщині російські війська вже беруть в полон та розстрілюють місцевих жителів північної частини Вовчанська.

Евакуаційні групи Нацполіції продовжують працювати у Вовчанську, намагаючись забезпечити евакуацію людей, незважаючи на інтенсивні бойові зіткнення.

Сили оборони знаходять місця скупчення ворога та знищують його на Харківському напрямку, не дозволяючи росіянам закріпитись у північній частині Вовчанська.

Читайте також: