Головна

На Харківському напрямку загинув громадський діяч Микола Коханівський

Микола Коханівський громадський діяч загинув Харківському напрямку

Командир батальйону ОУН загинув на Харківщині

Під час виконання бойового завдання біля Вовчанська на Харківщині загинув командир батальйону ОУН Микола Коханівський. Про це повідомила дружина Степана Хмари - Роксолана Хмара.

Друзі, я більше не можу мовчати! Загинув Микола Коханівський! Кажуть, його ще не забрали з-під обстрілів... Він був кращим з кращих. Він був другом, соратником, рідним з найрідніших...

Хмара зазначила, що Коханівський був командиром ОУН з 2014 року і був відданий справі до кінця. За її словами, він був націоналістом, справжнім патріотом України. Він загинув в окопі на Харківському напрямку.

Смерть Миколи Коханівського підтвердили його друзі та колеги.

Микола Коханівський народився 25 травня 1971 року в смт Приазовському (Запорізька область). Він брав участь у громадській діяльності з 2003 року, був активним учасником Помаранчевої революції.

У 2012 році Коханівський балотувався до Верховної Ради, а також брав участь у боїв на Майдані Незалежності та під час російсько-української війни на Сході. Він перебував на посаді командира Добровольчого батальйону ОУН до серпня 2016 року.

Крім того, Микола Коханівський став першою особою, яка розбила пам'ятник комуністичному діячу в Києві і отримала кримінальну справу за це діяння.

22 червня 2020 року Шевченківський районний суд м. Києва засудив Коханівського до двох років обмеження волі за справу погрому російських банків.

Читайте також: