На кордоні з Угорщиною знайшовся креативний винахід контрабандистів (відео)

На Закарпатті працівники прикордонної служби виявили місце старту ручного безпілотника, який був виготовлений самомудрою групою. Шахраї намірювалися незаконно перевезти значну партію сигарет через кордон з Угорщиною без сплати акцизного збору. Про це повідомили у Державній прикордонній службі.

Зауважується, що дрон був виявлений на околиці села Підвиноградів у Берегівському районі Закарпатської області. Крім саморобного безпілотника, прикордонники також знайшли на тому самому місці автомобіль з установкою для запуску "літачка" з пультом управління, балоном, компресором та ноутбуком з завантаженою картою українсько-угорського кордону.

Тут же представники Державної прикордонної служби виявили майже 1500 пачок нелегальних сигарет, які контрабандисти мали намір переправити до Угорщини, але залишили їх, коли зрозуміли, що їх розкрили.

Інформацію про це знахідку передали у Бюро економічної безпеки Закарпатської області, Закарпатську прокуратуру та Національну поліцію.

Дії невстановлених осіб розглядаються як порушення згідно зі статтями 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) та 282 (порушення правил використання повітряного простору) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що минулого року доля нелегального ринку сигарет досягла рекордного рівня - 20% від загального обсягу. Українці в спільному підпалі з'їли приблизно 7 мільярдів чорних сигарет, а бюджет пропустив мільярди гривень.