На межі непристойного: фотограф XX сторіччя робив надвідверті знімки

31 жовтня 1920 року народився відомий німецько-австралійський фотограф Хельмут Ньютон. Він був одним із найяскравіших майстрів фотографії XX сторіччя. Його роботи були відвертими та часто на грані непристойності, і сам Ньютон називав їх "дослідженням сексуальності". У своєму дитинстві він відвідував "червоні ліхтарі" Берліна разом зі старшим братом і спостерігав за жінками. Він купив свою першу камеру вже в 12 років і почав активно знімати. Він жив безтурботно до 18 років, завдяки своїм батькам, які мали свій бізнес. Потім він переїхав до Сінгапуру, а потім до Австралії, де прийняв австралійське громадянство. Там Ньютон одружився з актрисою Джун Браун, яка також стала фотографом і надихала Хельмута у його пошуках художнього стилю.

У 1961 році він переїхав до Парижа і почав працювати для французького видання Vogue. Це відкрило для нього двері до всесвітньої слави. Його моделі завжди були виразними і часто з'являлися на обкладинках всіх відомих модних журналів. Він став одним з найвищеоплачуваних фотографів світу, його заробіток за день зйомок складав $5000. Серед його моделей були відомі фігури, такі як Палома Пікассо, Крістіан Діор, Карл Лагерфельд, Клаудія Шифер, Наомі Кемпбелл. Його знімки охоплювали різні теми: від модної фотографії до етюдів з оголеною натурою, від еротики до філософських роздумів. Його роботи вирізнялись докладністю та професіоналізмом і часто вважалися вершиною фотомистецтва.

"Мені не потрібно ідеальне тіло, це нудно. Для мене еротика - це обличчя, а не статеві органи. Буржуазні жінки більш еротичні, ніж перукарки або секретарки. Жінка з вищого суспільства сексуальна за своєю природою. Я знаю, що таке бідність, і мене вона не цікавить. Я вважаю за краще знімати багатих людей. Бідних людей фотографувати занадто просто", - говорив Хельмут Ньютон.

Для digital-обкладинки жовтневого номеру Playboy позував філіпінський б'юті-блогер та інфлюенсер 23-річний Бретман Рок. Він знявся в зухвалому образі - у боді, колготках і на підборах.