Наєв розповів, скільки боєприпасів залишилося у мобільних груп ППО

Мобільні групи протиповітряної оборони України мають достатньо боєприпасів, щоб відбити кілька наступних потужних атак. Про це заявив командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Наєв підкреслив, що Україні потрібна допомога Заходу у поповненні ракетного запасу для відбиття російських повітряних атак у середньо- та довгостроковій перспективі.

«Поточна ситуація з переносними зенітно-ракетними комплексами для мобільних груп протиповітряної оборони така, що боєприпасів достатньо, щоб витримати кілька наступних потужних атак», - повідомив Наєв.

Наєв наголосив, що росіяни хочуть виснажити українську протиповітряну оборону, тому необхідно збільшити кількість систем та боєприпасів, зокрема комплексів ППО Patriot. Він також закликав західних союзників прискорити доставку засобів ППО, БПЛА та ракет великої дальності.

Під час російської повітряної атаки 2 січня мобільні групи ППО знищили майже половину російських дронів і п'яту частину крилатих ракет у Північній операційній зоні. Зазначається, що на озброєнні мобільних груп є ЗРК малої дальності, зенітно-артилерійські установки, переносні ЗРК та великокаліберні кулемети.