Наєв розповів, скільки російських дронів та ракет знищили мобільні групи на півночі

Мобільні групи ППО знищили майже половину російських дронів і п'яту частину крилатих ракет

Під час російської повітряної атаки 2 січня майже половину російських дронів і п'яту частину крилатих ракет у Північній операційній зоні знищили мобільні групи протиповітряної оборони (ППО). Про це повідомив командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

«8 з 17 (47%) знешкоджених ударних безпілотних літальних апаратів, а також 11 з 48 (19%) збитих крилатих ракет у Північній операційній зоні – це здобутки мобільних вогневих груп з протиповітряної оборони за 2 січня», – написав Наєв.

Військовий зазначив, що на озброєнні мобільних груп є ЗРК малої дальності, зенітно-артилерійські установки, переносні ЗРК та великокаліберні кулемети.

Генерал подякував особовому складу мобільних груп і заявив, що завдяки їм Україна змогла «зміцнити повітряний щит» та врятувати тисячі життів своїх громадян.

Постраждалий район Київщини через російську атаку

Як повідомлялося, внаслідок ранкової атаки 2 січня постраждали майже всі райони Київської області. Поліція Київщини показала наслідки ракетного обстрілу.

Так, пошкоджено:

  • 39 приватних будинків
  • 14 багатоквартирних будинків
  • 2 приміщення освітніх закладів
  • 90 автомобілів
  • складські приміщення, церква, низка підприємств.
Блок галереї (Поліція Київщини показала наслідки ракетного обстрілу РФ (фото))

До слова, ворог продовжує інтенсивні наступальні дії на Куп’янському і Бахмутському напрямках та перегруповується на Лиманському.