Найкраща тенісистка світу розповіла, чому перестала носити стрічку в кольорах прапора України

Іга Швьонтек, польська тенісистка і найкраща тенісистка світу, вирішила перестати використовувати жовто-синю стрічку на своїх матчах. Вперше вона почала носити цю стрічку в березні минулого року після перемоги на турнірі в Досі. Також Швьонтек висловлювала свою підтримку Україні та українським гравцям, критикувала недостатню увагу WTA до проблем з країнами-агресорами.

Зазвичай жовто-синя стрічка була невід'ємним атрибутом тенісистки і вона не знімала її практично до кінця сезону. Але після китайської серії турнірів вона вирішила припинити носити цю стрічку.

В інтерв'ю для польського видання Super Express Sport Швьонтек пояснила причину свого рішення.

«На початку ця стрічка була дуже корисною, коли я хотіла показати свою послідовність в підтримці українських гравців і не забувати про ситуацію в Україні, оскільки суспільна пам'ять є короткочасною. Але останнім часом я отримувала багато негативних коментарів, навіть звинувачення в тому, що я не полька. Я вважаю, що це викликало більше негативних емоцій, ніж позитивних, тому ми вирішили, що ця стрічка більше не потрібна», - заявила перша ракетка світу.

Вона також зазначила, що незважаючи на це, вона все одно планує підтримувати Україну.

«Завдяки носінню стрічки і благодійному матчу, який ми провели в Кракові, я сподіваюся, що змусила поляків задуматися про допомогу. Але, насправді, нам навіть не треба було закликати до допомоги, оскільки як нація ми вже зробили багато і були єдині», - додала Швьонтек.