«Нам плюнули в душу!». Чому росіянки обурені через конференцію Путіна

Протягом усіх чотирьох годин прямої лінії російського президента Володимира Путіна, він проігнорував усі питання дружин і матерів російських мобілізованих вояків. Про це повідомляє російське ЗМІ "Сибирь.Реалии".

Жінки, чоловіки яких були мобілізовані, не вірять, що їхні листи до російської влади можуть якось допомогти у звільненні своїх родичів від участі у війні проти України. Вони також бояться виходити на протести, оскільки чутки про це розходяться, що наполегливо карнюють учасниць акцій, а навіть загрожують їм кримінальними справами.

У групових чатах з дружинами мобілізованих росіян, ті, хто пропонує якісь акції або протести, виявляють типові загрози та винуватять їх в підбурюванні громади, за що може наступити кримінальна відповідальність.

Одна з дружин окупанта розповіла журналістам, що мобілізовані росіяни на війні перебувають в окопах, поранені та хворобливі, і не отримують належного лікування та харчування.

Росіянки стверджують, що пряма лінія президента виявилася просто кепкуванням з їхніх прохань та питань щодо мобілізованих осіб.

Перші самоорганізовані групи дружин мобілізованих, які обговорювали плани, як повернути своїх чоловіків додому, з'явились в російських містах приблизно пів року після початку мобілізації, однак вони швидко згасли. Перший вуличний протест відбувся у Москві 7 листопада, де приблизно 30 родичів мобілізованих зібралися на Театральній площі з плакатами, на яких були написи про повернення родичів додому.

Наразі, судові пристави вимушують боржників підписати контракт із Збройними силами РФ щоб відправити їх воювати проти України, створюючи таким чином "боргову армію" розміром 13 млн осіб.

Нагадаємо, російський батальйон "Еспаньола" розпочав вербувати жінок для служби в штурмових загонах. Ці жінки планують відправити на війну проти України.

Представник Головного управління розвідки України, Андрій Юсов, заявив, що мобілізація в Росії не припинялася, хоча влада не оголошує її прямо через можливе масове невдоволення та протести.

Варто зазначити, що Росія використовує найманців у складі Приватної Військової Компанії "Редут" для проведення штурмових дій на території України. Проте, цей проект не має такого масштабу, як колишній "Вагнер".