Натерти й підсмажити на сковороді: як господарське мило допомагає на кухні

Господарським милом не лише перуть речі та виводять різноманітні плями. З його допомогою вирішують й безліч інших проблем.

Милом чистять меблі, килими й навіть підлогу. А ще господарське мило добре справляється з брудом та нагаром на посуді. Якщо знати невеликий секрет, можна легко почистити від нагару сковорідку, пише Gazeta.ua.

Спочатку потрібно відрізати невеликий шматок господарського мила й натерти його на дрібній тертці. Мильну стружку рівномірно насипають на сковороду й додають трохи води. Вона має ледь покривати мило.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Сковорідку слід поставити на увімкнену плиту й зачекати 5-7 хвилин, поки мийний засіб повністю розчиниться та перетвориться на однорідну масу. Потім вогонь потрібно вимкнути й залишити сковороду, щоб рідина охолонула. Далі губкою можна відтерти бруд. Нагару буде дуже легко позбутися.

Господарським милом можна також почистити сковорідку ззовні. Для цього натирають мило й поміщають його у невеличку ємність. Потім до нього потрібно додати трохи теплої води й добре перемішати. Має вийти густа кашка.

Далі потрібно кілька столових ложок соди погасити оцтом. Цю суміш також додають до господарського мила та ретельно перемішують. Сковорідку потрібно перевернути й нанести отриману суміш на брудну поверхню. Залишити у такому вигляді на 15-20 хвилин. Потім губкою або щіткою слід відчистити бруд.

Пиво може бути не лише приємним доповненням до зустрічі друзів чи відпочинку. Як не дивно, його використовують і в кухонних справах. Пивом, наприклад, дуже легко почистити сковорідку від нагару.

Жир та нагар на сковорідці ‒ одна з найбільших кухонних проблем. Впоратись із нею можна за допомогою дорогих найновіших засобів. Але є й кілька простих і перевірених методів.