НАТО надаватиме Україні допомогу, яку не отримує жодна країна Альянсу - експерт

Логотип НАТО розташований поряд з прапором України
Логотип НАТО розташований поряд з прапором України

Політолог Володимир Фесенко заявив, що НАТО не надала Україні жодних гарантій безпеки.

Підписання документу про гарантії безпеки між НАТО та Україною планується під час саміту в Вашингтоні. Це вже є частина загальної тенденції, коли Україна укладає угоди про співпрацю з різними країнами та організаціями в сфері безпеки, повідомив політолог в ефірі телеканалу FREEДОМ.

За словами Фесенка, Україна вже підписала близько 20 угод про співпрацю у сфері безпеки з різними країнами світу та Євросоюзом.

"Україна формує безпекову коаліцію на підтримку. Перша угода була підписана з Великою Британією в січні. Зараз вже близько 20 таких угод. Угода з НАТО є великою подією, оскільки закріплюються відносини в безпековій сфері між Україною та Північноатлантичним альянсом, що є військово-політичним союзом. Я б сказав, що підписання цієї угоди можна розглядати як заручини між Україною та НАТО", - пояснив Фесенко.

Політолог зазначив, що вступ України до НАТО відбудеться після закінчення війни, а наразі йдеться про фіксацію активних інтеграційних відносин без членства в альянсі.

"НАТО не буде воювати за нас, щоб не відбулася ядерна війна між Росією та НАТО. Але в інших аспектах НАТО буде надавати нам підтримку та допомогу, яку не отримує жодна інша країна НАТО, крім Сполучених Штатів. Тобто, окрім військової сфери, партнерство між Україною та НАТО буде дуже щільним", - зауважив Фесенко.

Читайте також