Навіщо було йти додому до митрополита Павла? Священника ПЦУ розлютили зауваження українців

Священник Віктор Мартиненко з Волині відвідав митрополита Павла (Петро Лебідь) з УПЦ МП, що спричинило обурення його підписників. Він відповів на негативні коментарі у Facebook, стверджуючи, що люди не зрозуміли його поста та "читають ср*кою".

Мартиненко пояснив, що він раніше мав конфлікт із митрополитом і вирішив відвідати його, щоб примиритися. Він зауважив, що це була його особиста ініціатива, а не суспільної організації, віркового місця поклоніння або іншої групи.

Мартиненко нагадав, що священику доручено відвідувати ув'язнених, включаючи довічно ув'язнених, згідно заповіді Христової. Він порівняв свій візит до Павла, який перебуває під домашнім арештом, з іншими прикладами примирення, зокрема візитом папи Іоанна Павла II до Мехмета Агджу, який його атакував. Він підкреслив, що не заявив про невинність Павла, адже це має встановити суд.

Мартиненко також зазначив, що він раніше відвідав іншого митрополита, з яким мав конфлікт на історичній та світоглядній основі. Його візит до Павла також викликав різні реакції серед підписників у соціальних мережах.

Нагадаємо, що Мартиненко передав Павлу подарунок від владики Екзарха. А митрополиту продовжено домашній арешт до осені за підозрою у виправданні агресії Російської Федерації та розпалюванні релігійної ворожнечі.