Навіщо досвідчені водії загортають ключі від автомобіля у фольгу: ви здивуєтеся

Перша система безключового доступу (KeyLess-Go) з'явилася двадцять років тому в автомобілях Mercedes S класу.

Сьогодні її можна зустріти навіть на бюджетних моделях. Виробники протягом тривалого часу стверджували, що така система найбезпечніша, проте крадіжки автомобілів з KeyLess-Go в усьому світі показали, що крадії можуть обійти цю захист. Про неординарний спосіб захисту від крадіїв, якщо ви користуєтеся безключовим доступом до автомобіля, розповіли в Family Handyman.

Як працює безключовий доступ

Функція KeyLess-Go (Advanced Key, Smart Entry) дозволяє забути про незручне використання ключів. Для відкриття дверей і запуску двигуна треба мати поблизу автомобіля спеціальний пристрій (наприклад, у кишені або сумці).

Власник просто торкається кнопки в ручці дверей машини, і потім електронний блок керування зчитує сигнал давача, який є в дверях. Після цього блок починає шукати ключ, який відправляє радіосигнал у зашифрованому вигляді, і отримує його.

Після цього блок керування надсилає такий самий сигнал, на який ключ "відповідає". Цей двохетапний перевірка відчиняє двері і запускає двигун.

Підпишіться на наш телеграм-канал новин - INKORR

Як викрадають автомобілі з безключовим доступом

Здається, система такої складності повинна відлякувати автомобільних крадіїв. Однак вони знайшли спосіб посилити сигнал, який ключ відправляє за допомогою ретранслятора. Тому злодії можуть отримати сигнал на відстані кількох сотень метрів, наприклад, якщо автомобіль стоїть у дворі, а ключ знаходиться в квартирі. Двері відчиняються, і двигун починає працювати дистанційно.

Згідно з останніми дослідженнями німецького клубу безпеки ADAC, з 237 автомобілів, які перевірили на безпеку використання безключового доступу, лише сім змогли протистояти такому перехопленню.

Як захистити себе від викрадення

Ось ми й дійшли до питання, навіщо ключі від автомобіля загортають у фольгу. На сьогоднішній день існує кілька способів захисту від викрадання автомобіля.

Перший - встановити радіомітку, яка є чипом-передавачем, а приймач встановлюється всередині автомобіля. Сигнал такої мітки неможливо ретранслювати разом із сигналом ключа.

Другий - використовувати спеціальний чохол. Він перериває сигнал, проте зникне зручність використання безключового доступу, оскільки треба виймати пристрій з чохла, щоб відчинити двері автомобіля.

Замість чохла ключ від автомобіля можна загорнути у фольгу. Декілька шарів фольги відбиватимуть сигнал, тому крадії не зможуть його ретранслювати.

Зима може принести багато проблем, які ускладнюють сезон для водіїв.

Одна з проблем у холодну погоду - блокування замків водійських дверей через замерзання води всередині замка, через що неможливо потрапити в салон автомобіля.

Відомий автомеханік Кріс Фікс показав простий трюк зі змазкою, який допоможе вам легко відкривати двері автомобіля навіть під час найсильнішого морозу,