Навіть у Німеччині починають стирати пам'ять про Голокост

Дитячий садок у невеликому німецькому містечку Тангерхютте планує змінити свою назву на Weltentdecker, що означає "Дослідники світу". Таке рішення, звичайно, здивувало багатьох, адже садок вже майже 50 років носить ім'я Анни Франк. Анна Франк, юна єврейська дівчинка, разом із своєю сім'єю емігрувала до Нідерландів після того, як нацисти прийшли до влади в Німеччині. Її щоденник є свідченням життя родини Франк під час Голокосту.

Місцеві жителі містечка вважають, що історію Анни Франк складно пояснити маленьким дітям, особливо тим, які є нащадками емігрантів. Вони закликають перейменувати садок з метою створити більш дружню та сприятливу атмосферу для дітей. Ініціатива також приходить із боку батьків та педагогічного колективу.

Це рішення викликає серйозні стурбованості. Якщо вже в Німеччині починають забувати про Голокост, то не дивно, що з'являються графіті у формі зірок Давида на школах у Парижі або образи на футбольних матчах в Боснії. Також варто згадати про пропалестинські демонстрації, які в прямому сенсі прославляють тероризм.

Світ забуває, які жахливі наслідки може мати пропаганда ненависті. й навіть гірше, коли суспільство намагається видалити це з пам'яті, приховуючися за помилковою толерантністю.