НАЗК внесло до списку спонсорів війни популярного китайського виробника

НАЗК включило китайську компанію Shandong Odes до переліку спонсорів війни

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло китайську компанію Shandong Odes до переліку міжнародних спонсорів війни, повідомляє НАЗК. Компанія активно постачає техніку до РФ і є провідним виробником мотовсюдиходів.

«Міноборони РФ закупило китайські всюдиходи виробництва компанії Shandong Odes Industry Co., Ltd для потреб своєї армії. Крім того, ця китайська компанія продовжує активно постачати й інші автомобілі до РФ і платити сотні тисяч доларів до бюджету агресора», - йдеться в заяві.

Компанія Shandong Odes Industry Co., Ltd має штаб-квартиру в Китаї, але також має виробничі підрозділи в США та Європі. Вона вже поставляє свою техніку до РФ з 2021 року і є офіційним дистриб'ютором Aodes на території РФ.

Українські військові фіксують знищення китайських мотовсюдиходів Desertcross 1000-3 на окупованих Росією територіях Херсонської області. Ця компанія, через свої дистриб'ютори, активно співпрацює з РФ і підтримує її економіку та військову машину.

Китайські нафтогазові компанії теж потрапили до переліку спонсорів війни

Крім компанії Shandong Odes, ще три найбільші китайські нафтогазові компанії - China National Offshore Oil Corporation (CNOOC Group), China Petrochemical Corporation (Sinopec Group) та China National Petroleum Corporation (CNPC) - були включені до переліку міжнародних спонсорів війни. Вони також продовжують співпрацювати з РФ і фінансувати її стратегічні галузі.

Раніше китайська компанія China Railway Construction Corporation (CRCC) була також внесена до переліку міжнародних спонсорів війни через її роботу в Росії.