Небензя погрожував Україні та Заходу на Радбезі ООН

Російський представник в ООН звинуватив Україну в жертвах серед мирного населення

Василь Небензя, постійний представник Росії при ООН, вважає, що створення систем протиповітряної оборони (ППО) в Україні стало причиною жертв серед мирних жителів під час масованого обстрілу, який провели російські війська 29 грудня. Про це він заявив під час засідання Ради Безпеки ООН.

За словами Небензі, ППО розташовують в житлових районах Києва і порушують міжнародне гуманітарне право.

Представниця Великобританії безапеляційно заявила, що жертв було б більше, якби не робота української ППО. Важко уявити більший цинізм, – сказав Небензя.

Проте російський представник стверджує, що якби українське ППО не працювало, то мирних жителів не було б серед жертв обстрілу.

Тому ми порадили берегтися заяв Великої Британії про постачання Києву ще 100 ракет ППО, від використання яких гинуть мирні жителі, – зазначив Небензя.

Також він закликав Україну та Захід готуватися до жахливих новин, які найближчим часом могли би статися.

Україна разом із 30 іншими державами подала запит на проведення екстреного засідання Ради Безпеки ООН у зв'язку з масованим нападом російських військ.

Раніше повідомлялося, що 29 грудня Росія здійснила найбільш масований удар проти України. Загалом противник випустив 158 засобів повітряного нападу, включаючи різні типи ракет і ударні БПЛА. Протиповітряна оборона зірвала 114 цілей.