Небезпечні погодні умови посилюються: влада запустила цілодобовий штаб (фото, відео)

Стан погоди в Україні погіршився, тому було створено Штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на дорогах державного значення. Про це повідомлено Державним агентством відновлення та розвитку інфраструктури України.

До Штабу входять представники Агентства відновлення, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Національної поліції, ДАК "Автомобільні дороги України", Державної служби з безпеки на транспорті, Київської обласної державної адміністрації, Асоціації міжнародних перевізників України, Всеукраїнської асоціації автомобільних перевізників України.

В Україні, крім західних та східних областей, очікуються складні погодні умови ІІ рівня небезпечності. На деяких територіях буде сильний снігопад та дощ, а також очікуються хуртовини та ожеледиця на дорогах. У північних, центральних, південних областях та Криму очікується посилення вітру, а в Харківській, Дніпропетровській, Херсонській та Запорізькій областях пройдуть значні дощі.

  • У Київській, Чернігівській, Черкаській та Одеській областях очікується сильний снігопад, а в Сумській, Полтавській, Кіровоградській та Миколаївській областях буде сильний мокрий сніг та дощ. Також на деяких ділянках можна очікувати ожеледицю. Кількість снігу може досягати 20-50 см.
  • В Україні також буде посилення вітру, яке досягатиме 15-30 м/с в залежності від регіону.

У зв'язку з негодою в Одеській області було закрито рух для всіх видів транспорту на дорозі М-15 Одеса-Рені та для великовантажних транспортних засобів на трасі М-28 Одеса - Южне.

Наразі на державних дорогах працює 368 одиниць техніки і 441 робітник.

У відомстві радять водіям не виїжджати на далекі відстані без нагальної потреби та при плануванні маршрутів враховувати складність погодних умов. Також рекомендується водіям великовантажного транспорту користуватися майданчиками для відстою, які знаходяться вздовж державних доріг.

У разі виникнення надзвичайної ситуації на дорозі можна звертатися на цілодобову гарячу лінію за номером +38 067 400 60 80.

Також, через сильний вітер і снігопад, тимчасово обмежено в'їзд транспорту до Києва. Крім того, у Одеській області завалило снігом і через негоду почастішали випадки ДТП.