Необхідні рішення вже ухвалені: доступ до Starlink у росіян буде максимально обмежений

Росія обмежить використання Starlink в прифронтових зонах

Віцепрем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що росіяни найближчим часом будуть "максимально обмежені" у використанні у прифронтових зонах терміналів супутникового зв'язку Starlink. Він також зазначив, що старлінки не використовуються ворогом масово, оскільки обладнання РФ купує через треті країни.

Федоров заявив: "Єдине, що я зараз можу сказати: ми знайшли розв'язання проблеми. Україна продовжить використовувати Starlink, а росіяни будуть максимально обмежені у його використанні". Він також запевнив, що необхідні рішення вже ухвалені.

Міністр зустрічався з Ілоном Маском та вирішував проблему використання Starlink

Михайло Федоров комунікував з Ілоном Маском щодо використання російськими окупантами систем супутникового зв'язку Starlink на фронті ще до того, як питання набуло публічного резонансу. Водночас міністр зазначив, що не знає, як ситуація вирішиться, але вже знайдено алгоритм, так як компанія SpaceX раніше робила щось подібне з урядом Ізраїлю.

Росія використовує Starlink на фронті через контрабанду

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов заявив, що Росія використовує Starlink на фронті через контрабанду через треті країни. Російські окупанти купують супутниковий зв'язок у вільному продажу на території РФ на відкритих онлайн-майданчиках.

Нагадаємо, Українська розвідка виявила місце закупівлі Starlink окупантами.