Нетаньягу назвав умову для припинення вогню у Газі

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху відхилив пропозицію щодо припинення вогню в Газі, поки заручники, утримувані ХАМАС, не будуть звільнені. Цю інформацію повідомляє ABS News.

Нетаньяху, відповідаючи на питання журналістів про можливість тимчасових припинень вогню для гуманітарних пауз у конфлікті між Ізраїлем і ХАМАС, зазначив, що загального припинення вогню не буде, доки заручники не будуть звільнені.

За словами Нетаньяху, незначні тимчасові паузи можуть бути зроблені, щоб вантажі з гуманітарним допомоги могли проникнути в Газу. Проте його переконання полягає в тому, що загального припинення вогню не буде. Він зазначив: "Щодо тактичних невеликих пауз, година тут, година там... у нас вони були раніше, я припускаю, що вони будуть, щоб заїхали гуманітарні вантажі. Але я не думаю, що буде загальне припинення вогню".

Він також додав, що таке припинення вогню заважатиме зусиллям армії оборони Ізраїлю звільнити заручників, оскільки сила єдине, що діє на злочинців ХАМАС. Ізраїльський прем'єр пояснив, що військовий тиск продовжуватиметься.

Варто відзначити, що ХАМАС, за даними Єрусалима, утримує в заручниках 241 людину.

Раніше речник Збройних Сил Ізраїлю, Даніель Хагарі, повідомив, що наземні сили здійснили просування у Газі протягом останніх годин.

Президент США Джо Байден і прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху обговорили можливість "гуманітарних пауз" у війні між Ізраїлем і ХАМАСом.

Нагадаємо, що армія Ізраїлю готується до продовження бойових дій узимку і вже розпочала процес оснащення своїх військ необхідними зимовими засобами.

Наприкінці, слід відзначити, що запаси продовольства в Секторі Гази знаходяться на дуже низькому рівні.