Німеччина обмежить видачу готівки біженцям: що це означає для українців

Українці у Німеччині отримають національну платіжну картку

Українців, які перебувають у Німеччині, чекають нововведення у видачі готівки. За інформацією Tagesschau, влада Німеччини створить національну платіжну картку для біженців з метою обмежити використання готівки.

З початку війни багато українців шукали притулок та соціальний захист у Німеччині. Правительство активувало механізм надання тимчасового захисту біженцям, що дозволяє їм отримувати дозвіл на проживання, медичну допомогу, доступ до ринку праці та освіти. Однак уряд готує нововведення для українців.

За новим законом, біженці отримуватимуть соціальні виплати на картку, а не готівкою. Таким чином, переказ грошей соціальної допомоги буде унеможливлений. Позитивна річ у тому, що власник картки самостійно зможе знімати певну суму готівки за певний період. Однак є випадки, коли соцдопомога все ж таки може виплачуватись готівкою, наприклад, якщо картку заблокують.

Ця зміна закону не вплине на розмір пільг для шукачів притулку. Система національних платіжних карток має унеможливити контрабанду грошей між мігрантами та їхніми родичами та друзями за кордоном.