Новітній бомбардувальник США здійснив перший політ (фото, відео)

У п'ятницю 10 листопада відбувся перший випробувальний політ американського бомбардувальника-невидимки B-21 Raider, який може нести ядерну зброю. Цю інформацію опублікувала АР.

Політ B-21 Raider відбувся у Палмдейлі, штат Каліфорнія, де компанія Northrop Grumman випробовує та розробляє цей літак.

США планують побудувати 100 таких літаків, що візуально нагадують попередника B-2 Spirit. Цей новий бомбардувальник має перевагу в передових матеріалах, силових установках і стелс-технологіях. Зазначається, що це робить його більш витривалим в майбутніх конфліктах.

Речниця ВПС США Енн Стефанек заявила, що такі випробування є важливим кроком у забезпеченні "живучих, далекобійних, проникаючих ударних можливостей для стримування агресії і стратегічних атак на США, їх союзників і партнерів".

Зазначене видання нагадує, що B-21 Raider - це перший новий американський бомбардувальник за останні 30 років, і майже всі аспекти цієї програми засекречені.

Як компанія Northrop Grumman, так і ВПС США намагаються захистити деталі програми, щоб не дати Китаю доступ до цієї технології та не допустити побудову подібної версії, як це сталося з іншими передовими американськими збройними системами, наприклад, з винищувачем F-35.

Блок галереї

Нагадаємо, що раніше Росія звинуватила Сполучені Штати у проведенні підготовки на своєму ядерному полігоні в Неваді.