НСЖУ відкрила новий Центр журналістської солідарності в Харкові

У Харкові відкрився Центр журналістської солідарності

У Харкові відкрили Центр журналістської солідарності (ЦЖС), який є частиною мережі, створеної Національною спілкою журналістів України. Головною метою Центру є надання підтримки журналістам та іншим працівникам ЗМІ, які працюють у складних умовах під час війни.

Центр у Харкові займатиметься наданням засобів захисту, спорядженням та аптечками для відряджень у прифронтові зони. Він також проводитиме офлайн та онлайн заходи для медійників та надаватиме інформаційну підтримку.

Центри журналістської солідарності є життєво важливими хабами для журналістів, які працюють на передовій, включаючи райони, що зазнали російських атак. Вони надають підтримку у безпеці та психологічну допомогу працівникам ЗМІ, які постраждали внаслідок агресії.

Оновлена стратегія роботи мережі Центрів журналістської солідарності

Відкриття центру у Харкові є частиною стратегічної трансформації мережі Центрів журналістської солідарності. Після оновлення методології та стратегії роботи, мережа адаптується до підтримки журналістів у прифронтових регіонах та відновлення діяльності ЗМІ в цих регіонах.

Мережа Центрів журналістської солідарності була запущена в квітні 2022 року в трьох містах України (Львів, Івано-Франківськ, Чернівці), після чого було відкрито центр у Києві та фронтові центри у Дніпрі та Запоріжжі. Харківський центр є третім прифронтовим ЦЖС.

Раніше виконавчий комітет Європейської федерації журналістів провів засідання з участю України.