Обшуки у Дубінського: нардеп організував схему для ухилянтів

За даними Державного бюро розслідувань та Служби безпеки України були проведені обшуки у зв’язку з фактом незаконного переправлення громадянина за кордон, у якому може бути причетний народний депутат Олександр Дубінський.

Деталініше про це повідомили СБУ, ДБР і "Українська правда". Заява спецслужби говорить про те, що СБУ та ДБР здійснюють обшуки у спільників народного депутата, який влаштував схему для ухилянтів.

За даними слідства, нардеп створив незаконний механізм та скористався підконтрольною громадською організацією, щоб через неї ввозити "потрібних людей" до системи "Шлях" під виглядом волонтерів.

"Зафіксовано, що таким чином вдалося незаконно переправити за кордон брата своєї дружини", - повідомили з СБУ.

Зазначено, що документи, необхідні для вивезення "клієнтів" за межі України, нардеп зберігав у колишнього помічника - депутата Київської обласної ради, а також у родича.

ДБР повідомило, що родич співмешканки народного депутата намагався виїхати з України до Молдови на автомобілі через один з пропускних пунктів. Він отримав дозвіл на підставі документів, що були внесені до системи "Шлях" за клопотанням громадської організації "МЕДІАОБОРОНА".

З'ясувалося, що родич не був обізнаний з діяльністю цієї організації.

За вказівкою народного депутата чоловік повинен був прибути до Кишинева, де мав отримати подальші інструкції щодо перегону автомобіля народного обранця до Відня.

Почалося кримінальне провадження за статтею - незаконне переправлення осіб через державний кордон, що передбачає покарання до семи років позбавлення волі.

ЗМІ повідомили, що вранці середи проти Дубінського проводились обшуки. Також відомо, що у серпні він допускав його обшуки. Нардеп виїхав із України під приводом супроводу батька на лікування до закордонного медзакладу.

Суд наклав запобіжний захід у вигляді персонального обвинувачення народного депутата з носінням електронного браслета.

Олександр Дубінський був обраний до Верховної Ради в 2019 році по округу на Київщині, кандидатуру його висунула партія "Слуга народу". Через два роки його виключили з фракції.