"Очищують наше небо від російського зла": Зеленський опублікував фото до Дня Повітряних сил

Президент Володимир Зеленський привітав з Днем Повітряних сил ЗСУ.

Українські Повітряні сили є рятівниками життя, написав він.

"Коли ми вітаємо з професійним днем Повітряні сили, ми дякуємо за тисячі врятованих життів у містах і селах в усіх куточках незалежної України. Україна може битися й жити, бо є наші воїни, які очищують наше небо від російського зла", наголосив Зеленський.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Настане час, коли в українському небі не знайдеться жодного місця жодному російському винищувачу, жодній російській ракеті та жодному дрону окупантів.

"Слава Повітряним силам Збройних сил України! Дякую всім у світі, хто допомагає захищати українське небо й українське життя!" підсумував президент.

27 червня 2007 року президент України Віктор Ющенко своїм указом доручив щорічно відзначати першу неділю серпня як День Повітряних сил Збройних сил України. Таке рішення глава держави мотивував важливим значенням цього роду військ "у забезпеченні обороноздатності держави".

Повітряні сили існують у складі ЗСУ з 2004 року і були створені шляхом об'єднання двох інших: Військово-повітряних сил та Військ протиповітряної оборони України. Структурно українські Повітряні сили складаються з командування, повітряних командувань, Харківського національного університету Повітряних сил, військових частин та установ безпосереднього підпорядкування.

До складу Повітряних сил ЗСУ входять різноманітні авіації (бомбардувальна, винищувальна, штурмова, розвідувальна, транспортна авіація) і роди військ (зенітні, ракетні та радіотехнічні).

Також до складу Повітряних сил входять окремі військові частини та підрозділи спеціальних військ (розвідувальні, інженерні, радіаційного, хімічного та бактеріологічного захисту, зв'язку, автоматизованих систем управління та радіотехнічного забезпечення, радіоелектронної боротьби, метеорологічного забезпечення, частини матеріально-технічного та медичного забезпечення та інші).