Одну з великих яхт Путіна обслуговує компанія, яка будує кораблі для НАТО – розслідування

У Стамбулі відкрили нову суперяхту російського президента-диктатора Володимира Путіна. Ця яхта називається Victoria і має довжину 71 метр та супроводжує її 38-метровий човен Orion. Всього у флоті Путіна вже є 10 кораблів. Про це повідомляє центр "Досьє".

За даними журналістів, суперяхтой Victoria користується ймовірно коханка Путіна Аліна Кабаєва та її оточення.

Яхта Victoria була побудована протягом 14 років на суднобудівному заводі "Севмаш". За митними деклараціями вартість Victoria становить $50,1 млн.

Корпус яхти Victoria був спущений на воду у 2013 році та відправлено до Італії на суднобудівний завод компанії ISA Yachts.

Проте, там вона стояла два роки, оскільки компанія ISA Yachts не отримувала фінансування. Добудовування Victoria відновили на суднобудівному заводі турецької компанії AES Yachts і у 2019 році яхту було спущено на воду.

Наразі яхта Victoria знаходиться в порту Тузла, у Стамбулі, на суднобудівному заводі компанії Desan. Ця фірма працює не тільки над цивільними замовленнями, але й будує військові кораблі для НАТО і може працювати з секретною документацією Альянсу.

За даними "Досьє", яхта Victoria, після арешту яхти "Шехерезада" в Італії, є найбільшою яхтою у Чорному морі, пов'язаною з Путіним.

Раніше повідомлялося, що Володимир Путін врятував від арешту в Німеччині свою 82-метрову яхту "Грейсфул" вартістю $100 млн, провів на ній масштабний ремонт і через санкції відправив судно з Санкт-Петербурга до Сочі через Північний Льодовитий океан.