Окупанти почали брати в полон та вбивати мешканців Вовчанська

Окупанти почали брати в полон та вбивати мешканців Вовчанська

Російські військові беруть місцевих жителів у полон у Вовчанську

У північній частині Вовчанська Харківської області, де йдуть активні бойові дії, російські військові беруть місцевих жителів у полон. Вже відомо про перші розстріли окупантами цивільних.

Ігор Клименко:

Станом на сьогодні, за оперативною інформацією, російські військові, які намагалися закріпитися в місті, не дозволяли місцевим жителям евакуюватися: людей почали викрадати та зганяти у підвали.

За словами голови МВС, до цього моменту тривала евакуація людей з тієї ділянки. Національна поліція України не припиняла вивозити людей під час обстрілів та загроз.

Також є інформація про перші розстріли цивільних російських військових. Один з мешканців Вовчанська, який намагався втекти пішки, відмовився слухати команди загарбників і був убитий.

Слідчі Національної поліції України у Харківській області вже порушили кримінальне провадження щодо порушення правил та звичаїв війни.

Глава МВС підкреслив, що евакуаційні групи Національної поліції продовжують працювати та намагаються забезпечити подальшу евакуацію мешканців.

Раніше у Генштабі повідомили про перебіг бойових дій у Харківській області.

Читайте також: