Окупанти випробували нову тактику штурмів у районі Кринок

Російські окупанти намагалися змінити тактику в районі Кринок

Російські окупанти намагалися змінити тактику в районі Кринок, що знаходяться на тимчасово окупованому лівому березі Дніпра в Херсонській області. Їх метою було витіснити ЗСУ з позицій, які вони контролюють. Проте ці спроби виявилися безрезультатними. Про це повідомила Наталія Гуменюк, керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України.

«У районі Кринок ворог випробовував нову тактику. Днями у зведеннях Генштабу було видно, що фігурували великі числа штурмів - до 16. Вони намагалися підібрати тактику, яка буде для них ефективною», - сказала Гуменюк.

За її словами, окупанти створили велику кількість невеликих штурмових груп, які застосовували «методику тарганів» для атак на позиції ЗСУ з різних напрямків. Проте, за словами Гуменюк, навіть нова тактика не принесла успіху.

«Були відбиті всі штурми. Зараз окупанти знову перейшли до більш сталої і звичної тактики - шість штурмів за останню добу, які також не принесли успіху», - наголосила керівниця пресцентру.

Також варто зазначити, що активні бої тривають за Часів Яр на Донеччині. За словами офіцера Збройних сил України Миколи Мельника, окупаційна армія Росії готує плацдарми для майбутнього наступу.

Крім того, Росія готує новий наступ на травень-червень 2024 року. Її війська планують наступати на позиції ЗСУ протягом усього літа, повідомив керівник Центру протидії дезінформації при РНБО.

Раніше президент Володимир Зеленський стверджував, що українські військові зуміли стабілізувати ситуацію на фронті. Однак існує ймовірність, що Росія готує новий наступ.

Продовжується 774-й день повномасштабної війни Росії проти України. Протягом останньої доби відбулися 57 бойових зіткнень.