Патріарх Кирило стверджує, що Путін заряджений

Патріарх Кирило стверджує, що Путін заряджений

Патріарх Кирило: Путін несе духовний заряд

Глава Російської православної церкви патріарх Кирило заявив, що Володимир Путін несе в собі "духовний заряд" через благодать, що передається через церкву своєму народу. Він висловив подяку президенту РФ за зміцнення церковного життя і православної віри у день пам'яті рівноапостольних Мефодія і Кирила. Патріарх Кирило заявив, що РПЦ зміцнюється завдяки Путіну.

Однак, патріарх Кирило також закликав прихожан РПЦ йти на війну проти "сил зла" і захищати Росію від ворогів, як зовнішніх, так і внутрішніх. Він навіть благословив росіян на вбивство після оголошеної часткової мобілізації для війни в Україні.

Таким чином, позиція патріарха Кирила є суперечливою, оскільки він одночасно проголошує миролюбність і самодостатність православних росіян, але в той же час пропагує насильство та воєнні злочини. Це спокусливе підтвердження того, що РПЦ є співучасником злочинів РФ проти України.

Підсумок

Глава РПЦ підтримує диктатора Путіна і висловлює подяку за зміцнення церковного життя. Втім, він також закликає на війну та благословляє на вбивство. Ці протиріччя є неприйнятними та свідчать про злочинну діяльність РПЦ.

Читайте також: