Пентагон має докази, що Китай постачає озброєння до РФ

Сполучені Штати Америки представили докази, що Китай постачає Росії озброєння. Згадується про поставки стрілецької зброї, запасних частин, навігаційного обладнання та захисного спорядження, а також безпілотників. Про це повідомило Міністерство оборони США у своєму звіті про Китай.

У звіті зазначено: "КНР заперечує поставки озброєння Росії, але Пентагон має докази протилежного. Пентагон аналізував дані російської митниці, які показали, що як державні, так і приватні компанії продають РФ цивільні товари, товари подвійного призначення, а також деякі незначні військові товари".

За відомостями США, Росія отримує стрілецьку зброю, запасні частини, навігаційне обладнання та захисне спорядження.

Особливу увагу Пентагон приділив дронам, оскільки на ринку безпілотників у Китаї діє велика кількість нерегульованих продавців, що дозволило росіянам придбавати коптери. Мова йде про невеликі дрони та БПЛА подвійного призначення, які російська армія використовує у війні з Україною.

За період з березня 2022 по 2023 рік китайські фірми продали Росії дронів та запчастин до них на суму 12 млн доларів. Окупанти використовують ці безпілотники для спостереження та нанесення ударів.

У серпні 2023 року Китай заявив, що впровадить контроль за ринком безпілотників вперше. Це стало результатом міжнародного тиску щодо використання цивільних дронів у агресивній війні з Україною.

Тим часом, Китай надав російському диктатору Володимиру Путіну платформу для проведення агресивної війни проти України. Сполучені Штати Америки занепокоєні тим, що Китай продовжує підтримувати відносини з Російською Федерацією.