Пентагон має докази, що Китай постачає зброю до РФ

За даними Сполучених Штатів Америки, Китай постачає Росії різні види озброєння. Це включає стрілецьку зброю, запасні частини, навігаційне обладнання та захисне спорядження, а також безпілотники. Таку інформацію повідомило Міністерство оборони США у своєму звіті про Китай.

У повідомленні зазначено, що хоча Китай заперечує факт постачання озброєння Росії, Пентагон має докази, які спростовують це. Аналізуючи дані російської митниці, Пентагон виявив, що як державні, так і приватні компанії здійснюють продаж цивільних товарів, товарів подвійного призначення, а також деяких військових товарів Росії.

Особлива увага Міністерства оборони США була приділена дронам, оскільки на нерегульованому ринку Китаю доступні безпілотники, які росіяни використовують у воєнних діях проти України. Росії вдалося придбати невеликі дрони та БПЛА подвійного призначення, які її військові використовують у конфлікті з Україною. З березня 2022 року по 2023 рік китайські фірми продали Росії дронів та запчастин на суму $12 млн.

Згідно зі звітом Пентагону, ці безпілотники використовуються окупантами для спостереження та ударів. В серпні 2023 року Китай заявив про введення контролю на ринку безпілотників, відповідаючи міжнародному тиску щодо використання цивільних дронів у загарбницькій війні проти України.

  • Посилання на новини INKORR: INKORR

Сполучені Штати Америки занепокоєні тим, що Китай продовжує підтримувати відносини з Росією та надаває російському диктатору Володимиру Путіну платформу для проведення агресивної війни проти України.