Пентагон перекидає ударну групу ВМС на Близький Схід

Сполучені Штати надають допомогу Армії оборони Ізраїлю, яка вже направляється до країни. Згідно з повідомленням військового відомства, авіаносна ударна група ВМС США рухається до Східного Середземномор'я. Окрім цього, США зуміцнюють ескадрилії винищувачів в регіоні.

Міністр оборони США Ллойд Остін повідомив, що авіаносна ударна група ВМС США "Gerald R. Ford" разом із деякими крилами керованих ракет та есмінцями прямує до Східного Середземномор'я. Він також наголосив на готовності США посилити сили стримування в будь-якому регіоні світу за необхідності.

Уряд США швидко надасть додаткове обладнання і ресурси для Армії оборони Ізраїлю, включаючи боєприпаси. Ця допомога буде надіслана в найближчі дні, щоб забезпечити безпеку країни.

Президент США Джо Байден підтвердив, що додаткова допомога для Армії оборони Ізраїлю вже в дорозі і максимально можливо підсилить підтримку найближчими днями.

Заявили в Білому домі, що лідери США та Ізраїлю обговорили спільні зусилля, спрямовані на запобігання використанню поточної ситуації іншими ворогами Ізраїлю.

Президент США Джо Байден розпорядився надати додаткову підтримку Ізраїлю після терористичного нападу ХАМАС. Офіційно оголошено війну і введено пункт 40 Алеф, який дозволяє армії діяти без доповіді політичному керівництву.

Напередодні бойовики ХАМАС здійснили масовий ракетний удар по Ізраїлю.