Пентагон спростував інформацію про утилізацію «непридатних» Atacms

США спростували інформацію про утилізацію ракет Atacms

Речник Міністерства оборони США бригадний генерал Патрик Райдер спростував інформацію американського видання Newsweek про плани утилізувати далекобійні ракети Atacms, термін придатності яких закінчився. Про це Райдер сказав на брифінгу 4 січня.

На прохання прокоментувати матеріал Newsweek про утилізацію Atacms і те, чому їх не будуть натомість відправляти в Україну, речник Пентагону сказав:

Ми перевірили ці повідомлення, і вони не є правдивими. Це неправда.

Райдер, однак, не уточнив, чи планують США передати згадані установки Києву.

Сотні установок Atacms будуть утилізовані

Як повідомлялося, США планують утилізувати сотні установок Atacms і ракет до них виробництва компанії Lockheed Martin, у яких закінчився термін придатності.

Немає коштів на нову військову допомогу для України

Нагадаємо, Сполучені Штати вже не мають коштів, щоб надавати Україні нові пакети військової допомоги.

У Верхній палаті Сенату США вважають, що переговори щодо фінансування, яке передбачає кошти для України, мають прогрес, однак голосування за законопроєкт, ймовірно, відбудеться вже наступного року.

Сенат США відклав святкові канікули через переговори щодо допомоги Україні.

Спікер Палати представників Майк Джонсон не підтримав пропозицію щодо продовження на тиждень роботи обидвох палат Конгресу США для ухвалення додаткового фінансування для України перед Різдвом. У Білому домі вважають, що республіканці не повинні повертатися додому на свята, коли ще є важлива робота.

США не змінюють стратегію підтримки України

До слова, речник Державного департаменту США Метью Міллер спростовував інформацію ЗМІ про нібито зміну американської стратегії підтримки України в її протистоянні повномасштабній російській агресії.