Пів сотні бойових зіткнень. Генштаб повідомив, як пройшов день на фронті

За даними Генерального штабу ЗСУ, триває 762-га доба війни Росії проти України. Протягом доби ворог здійснив 50 бойових зіткнень, зробив чотири ракетні та 52 авіаційні удари, а також 43 обстріли. Про це повідомляють у Генштабі.

На Волинському та Поліському напрямках

Тут ситуація не змінилась, єдиного наміру противника не помічено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках

Ворог продовжує зберігати свою присутність на кордоні, проводить розвідувальну діяльність, обстрілює населені пункти. Були обстріли артилерією та мінометами в близько 10 населених пунктах, зокрема у Сумській області.

На Куп'янському напрямку

Противник не підтримував наступальних дій, але здійснив авіаційні удари і обстріли певних територій. В результаті постраждали близько 10 населених пунктів, зокрема у Харківській області.

На Лиманському напрямку

Наші війська успішно відбили атаки ворога на деяких територіях, де противник намагався прорвати нашу оборону. Були обстріли артилерією та мінометами біля 10 населених пунктів, зокрема Луганської та Донецької областей.

На Бахмутському напрямку

Нашим військам вдалося відбити атаки ворога на позиції біля деяких населених пунктів. Противник здійснив авіаційні удари біля Клавдіївки та Часів у Донецькій області. Були обстріли артилерією та мінометами біля 10 населених пунктів, зокрема у Донецькій області.

На Авдіївському напрямку

Наші війська відсікали сім атак ворога на деяких територіях. Противник здійснив авіаційні удари біля Бердичі та Новопокровська у Донецькій області. Були обстріли артилерією та мінометами біля 20 населених пунктів, зокрема у Донецькій області.

На Новопавлівському напрямку

Силам оборони вдалося стримати ворога на позиціях біля Новомихайлівки, де противник спробував прорвати оборону більше 20 разів. Здійснено авіаційні удари та обстріли в деяких населених пунктах, зокрема у Донецькій області.

На Оріхівському напрямку

Противник за підтримки авіації атакував позиції наших захисників близько 4 разів. Були обстріли артилерією та мінометами біля 15 населених пунктів, зокрема у Запорізькій області.

На Херсонському напрямку

Ворог спробував атакувати позиції наших військ, але безуспішно. Були обстріли артилерією та мінометами біля понад 10 населених пунктів, зокрема у Херсонській області.

Протягом доби Сили оборони здійснили авіаційні удари по двом пунктам управління та вісьмом районам складу й особового складу противника. Ракетні війська влучили по одному засобу ППО, артилерійному засобові та складу боєприпасів ворога.

Крім того, Росія зменшила інтервали між атаками на Україну, шукаючи слабкі місця в системі протиповітряної оборони. Також варто відзначити, що Росія набирає солдатів для відправки на війну з Україною після створення Ленінградського військового округу.