Південь Швеції опинився у транспортному колапсі через снігопад

Шосе E4 у Швеції перекрито через сильний снігопад

Шосе E4, одне з найважливіших у Швеції, перекрито з учорашнього вечора, приблизно з 17.00 за місцевим часом (18.00 за київським часом) через сильний снігопад. Про це пише сьогодні, 3 квітня, шведський телеканал SVT.

Найскладніша ситуація склалася на північ від Хускварни, район міста Йончепінг, на південно-східному березі озера Венерн, де довжина черги з машин становить десятки кілометрів.

Сніговий хаос привів до транспортного колапсу в регіоні Геталанд на півдні скандинавської країни. Серйозні проблеми з багатокілометровими пробками торкнулися не лише шосе E4 (європейський автомобільний маршрут від фінського Торніо до шведського Хельсингборга загальною довжиною 1590 км), а й транскордонну дорогу E20.

Україну накрила пилова буря

Нагадаємо, у столицю України прийшла пилова буря. Зокрема, її можуть спостерігати мешканці правого берега та низки районів. Зокрема, на світлинах можна помітити, що територію міста покрила пилова хмара, яка віддалено нагадує туман. У низці областей України також спостерігається пилова хмара, яка дійшла з пустелі Сахара. Це явище спостерігалось 31 березня у західних регіонах країни, а зараз поширилося на більшість областей України.