Північна Корея створює небезпечну біологічну зброю — ЗМІ

Північна Корея створює мікробні спреї та отруйні ручки, здатні поширювати смертельні хвороби, такі як віспа та сибірська виразка.

За даними розвідки США, КНДР має програму біологічної зброї на національному рівні і може виробляти бактерії, віруси і токсини для використання військовими цілями.

"Пхеньян, ймовірно, здатний озброїти бойові отруйні речовини нетрадиційними системами, такими як розпилювачі та пристрої для впорскування отруйних ручок, які були розгорнуті КНДР для доставки хімічної зброї і можуть бути використані для прихованої доставки бойових отруйних речовин",

Зазначається, що біологічна зброя може бути небезпечнішою за ядерну, і експерти вважають, що КНДР має більшу ймовірність використовувати саме біологічну зброю.

Найбільше занепокоєння викликає те, що Північна Корея має потужності для масового виробництва біологічної зброї і її розповсюдження за допомогою різних засобів доставки.

Згідно з доповіддю Держдепу США, створення біологічної зброї може залишатися прихованим та складатися з подвійного призначення обладнання, що робить зовнішній моніторинг практично неможливим.

Джерело: Фокус