Поліція Києва зробила термінову заяву після повідомлень низки Telegram-каналів

Головне управління Національної поліції у Києві звернулося до представників ЗМІ і громадян з проханням. Заяву поліцейські опублікували у вівторок ввечері.

У заяві повідомляється, що деякі телеграм-канали розповсюджують новини про самогубства неповнолітніми у різних районах міста. Проте поліція простувала цю інформацію.

Правоохоронці заявили, що такі повідомлення можуть бути поширені з метою залучення уваги та збільшення читачів відповідних ресурсів. Вони також зазначили, що такі публікації, які не відповідають дійсності, не тільки компрометують ресурси, але й викликають панічні настрої серед громадян.

Поліція закликала не розповсюджувати недостовірну інформацію, пов'язану з кримінальними подіями і правопорушеннями. Вони закликали довіряти лише офіційним джерелам інформації і не поширювати неправдиві новини. Також, в разі свідчення подій, які потребують негайного реагування поліції, громадянам було повідомлено, що вони повинні телефонувати на спецлінію 102.

Також у заяві наводяться факти декількох надзвичайних подій. Наприклад, 2 жовтня у Дніпровському районі столиці з висоти випали брат і сестра, які загинули від отриманих травм. У зв'язку з цим розпочато кримінальне провадження за статтею "самогубство".

Також виявлено тіла двох неповнолітніх дівчат на будівельному майданчику у Києві. Вони були студентками інформаційного коледжу одного з вищих навчальних закладів столиці.

Нещодавно також сталася трагедія, коли з багатоповерхівки випала 12-річна дівчинка. Вона загинула на місці від отриманих травм.