Поліція Польщі провела пошукову операцію через російську ракету

Пошукова операція в Польщі не виявила російську ракету

Правоохоронці в Люблінському воєводстві Польщі не знайшли жодних решток російської ракети, яка увійшла в польський повітряний простір 29 грудня. Про це повідомив люблінський воєвода Кшиштоф Коморський.

Коморський заявив, що під час пошукової операції не було знайдено жодних уламків або предметів, що свідчили б про падіння об'єкту на територію Люблінського воєводства. Він також додав, що немає причин для занепокоєння мешканців регіону.

Речник поліції Люблінського воєводства Анджей Фіолек повідомив, що пошукова операція поблизу кордону з Україною вже завершилася. Він також зазначив, що тепер головний фокус приділено виявленню можливих свідків та місць, де було помічено невпізнаний об'єкт.

Президент Польщі Анджей Дуда взявся скликати термінову нараду з військовими після того, як російська ракета порушила повітряний простір Польщі. Він також обговорив це порушення з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Згодом стало відомо, що об'єкт, який потрапив у польський простір з України, був російською ракетою. Вона була випущена під час обстрілу українських міст. Міністерство закордонних справ Польщі викликало повіреного Росії через порушення повітряного простору.