Польські фермери погрожують відновити блокаду кордону з Україною

Польські фермери планують відновити протести на кордоні з Україною

Польські ферми з організації "Ошукане Підкарпатське село" планують 4 січня відновити протести на прикордонному переході в Медиці якщо не буде виконано їхніх вимог. Про це заявив лідер організації Роман Кондрув, пише PAP.

За словами Кондрова, фермери у середу вирішать, чи продовжувати блокування на пункті пропуску "Медика - Шегині". Також він зазначив, що наразі відсутнє письмове підтвердження щодо задоволення їхніх вимог.

Якщо ми не отримаємо письмового підтвердження, що наші вимоги будуть виконані, ми повернемося до блокади", - заявив лідер організації Роман Кондрув.

Як сказав Кондров у вівторок, він ще не отримав письмового запевнення, що вимоги будуть задоволені.

Продовження протесту можливе, якщо переговори не принесуть результату

Якщо переговори в середу не принесуть результату, то аграрії у четвер о 9:00 відновлять акцію протесту і знову перекриють кордон у Медиці.

Я вже спілкувався з поліцією та кризовою групою. Все готово для продовження протесту. Але якщо ми отримаємо письмові запевнення, що наші вимоги будуть виконані, протест обов'язково завершиться", - заявив Кондрув.

На польсько-українському кордоні залишаються заблокованими три напрямки: "Ягодин-Дорогуськ", "Краківець-Корчова" і "Рава-Руська-Гребенне".

Також повідомлялося, що час очікування водіїв на виїзд із Польщі через пункт пропуску з Україною в Дорогуську збільшився до понад 30 днів через посилення протесту перевізників.