Понад 80% українців хочуть заборонити Московську церкву в Україні - Княжицький

Більшість українців, близько 80%, виразили бажання заборонити Московську церкву в Україні, тому необхідно переконати політиків у необхідності відповідної дії.

Микола Княжицький, народний депутат та голова підкомітету з культурної політики, розповів "Укрінформу", чому Верховна Рада дотепер не проголосувала за заборону російської церкви.

За словами народного депутата, він особисто впевнений, що діяльність російської церкви в Україні потрібно заборонити. Близько 80% громадян підтримують це рішення, і все необхідно зробити для того, щоб його проголосували в Верховній Раді.

Княжицький стверджує, що є багато політиків, які не усвідомлюють загрозу, яку несе російська церква для національної безпеки.

Він закликає таких людей переконатись, що вони мають виконати волю народу і проголосувати за заборону.

Княжицький наголошує, що йдеться про Московський патріархат, який, фактично, є частиною російської церкви. Він вважає, що якщо Московський патріархат розірве всі зв'язки з Росією, то зможе продовжувати свою діяльність, інакше його філію в Україні слід заборонити.

  • Понад 80% українців хочуть заборонити Московську церкву в Україні, тож треба переконати політиків, що вони зобов'язані це зробити.
  • Таку думку висловив народний депутат України, голова підкомітету з питань культурної політики Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики Микола Княжицький. У коментарі "Укрінформу" він відповів, чому парламент досі не проголосував за заборону російської церкви.
  • "Я абсолютно переконаний, що ми маємо заборонити діяльність російської церкви Україні. Понад 80% громадян України хочуть заборонити російську церкву, і треба зробити все для того, щоб це було проголосовано (у Верховній Раді - Gazeta.ua)", - наголосив він.

У Верховній Раді зібрали достатньо підписів за винесення на розгляд питання щодо заборони діяльності Московської церкви в Україні.

Наразі у парламенті є необхідні 226 підписів народних депутатів, повідомила Юлія Клименко.

На початку, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук вважав, що не буде необхідних 226 голосів для заборони Московського патріархату в Україні, якщо законопроекти будуть винесені на голосування.