Популярний курорт Італії стане платним для туристів

Венеція вирішила встановити плату для туристів, які бажають відвідати місто. Про це повідомила пресслужба муніципалітету Венеції.

Таке нововведення пов'язане з бажанням контролювати туристичні потоки та обмежити кількість відвідувачів у Венеції під час певних періодів, зважаючи на унікальність та вразливість цього міста.

За наступний рік буде 29 днів, коли встановлятимуть плату за входження до міста. Це будуть дні з 25 квітня по 5 травня, а також щосуботи і щонеділі у травні, червні та липні.

Плата буде стягуватися з тих, хто входить до Старого міста між 8:30 і 16:00 годиною. Кожен турист, який має 14 років і більше, повинен оплатити вхід до міста.

Мер Венеції Луїджі Бругнаро заявив, що платний вхід до міста є першим кроком у процесі контролю за доступом відвідувачів.

«Це експеримент, який має покращити умови життя міста для тих, хто в ньому працює і мешкає. Ми будемо проводити його із повагою та розумінням можливих проблем», - зазначив він.

Розмір оплати складатиме 5 євро на день і не буде змінюватися. Також не буде встановлено межі для кількості відвідувачів, і якщо їхнє число перевищує допустимий рівень, буде стягуватися додаткова плата за доступ до міста.

Раніше повідомлялося про те, що туристи знову звертають свою увагу на Туреччину через девальвацію їхньої валюти по відношенню до іноземних валют, що зробило її популярним місцем для шопінгу.