Потоп у Росії. Міста продовжують тонути, а влада погрожує штрафами за дамби

Рівень води в російському населеному пункті Кургані продовжує зростати, затоплюючи територію. За дві години вода підвищилася на 15 см і становить 865 см. Небезпечні явища наступають при 850 см. Звучать сирени про евакуацію кожні дві години.

Вода затоплює російський населений пункт – рівень води в р. Тобол у Кургані збільшився за дві години на 15 см. Станом на ранок середи, 17 квітня, рівень води становив 865 см, при цьому небезпечні явища наступають при 850 см води.

Вадим Шумков, губернатор регіону, повідомив, що надлишкова вода з Казахстану додається до власних вод річки. Обсяг цієї води вдвічі перевищує обсяг скидів 1994 року. Шумков закликає всіх, хто знаходиться в зоні підтоплення, евакуюватися.

Губернатор регіону Вадим Шумков повідомив, що понад 1 млрд кубометрів води з Казахстану додається до власних вод річки. За його словами, до обласного центру наближається «колосальний обсяг води».

У населеному пункті Петровське росіяни самостійно побудували дамбу, яка захистила їхні домівки. Але тепер чиновники загрожують штрафом за несанкціоноване будівництво.

Зокрема, жителі населеного пункту Петровське в Оренбурзькій області самостійно звели дамбу. На будівництві росіяни працювали п’ять днів і споруда захистила їхні домівки від паводку, однак тепер чиновники погрожують їм штрафом за несанкціоноване будівництво.

У Курганській та Томській областях Росії проводиться евакуація через повінь. Рівень води в р. Тобол підвищився, а в Томську прорвало дамбу і під воду вже пішла дорога. У Оренбурзі затопило 2 тис. будівель та ділянок, а 10,6 тис. будинків залишилися підтопленими. Влада міста закликала жителів терміново евакуюватися, а рівень води перевищив небезпечну позначку на 225 см.

Мер обласного центру Оренбурзької області Сергій Салмін заявив, що ситуація буде лише погіршуватися, тому жителям треба терміново евакуюватися.