Повідомили гарні новини з передової - ранкове зведення Генштабу

Настало 593-е доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Окупанти продовжують порушувати міжнародне гуманітарне право, обстрілюючи не лише позиції українських військ, а й цивільну інфраструктуру населених пунктів та тероризуючи мирних жителів.

Сили оборони України активно ведуть оборону на сході та півдні країни. Зокрема, проводиться наступальна операція на Мелітопольському та Бахмутському напрямках, інформує Генеральний штаб Збройних сил України на своїй сторінці у Facebook. Українські воїни знищують противника та визволяють тимчасово окуповані території, захоплюючи нові рубежі.

За даними Генштабу, протягом минулої доби відбулося 37 бойових зіткнень. Авіація Сил оборони ударила по особовому складу, озброєнню та військовій техніці Російської Федерації. Ракетні війська нанесли удари по артилерійським засобам, радіолокаційним станціям та складах боєприпасів противника.

Ситуація в зоні дій на фронті ОСУВ "Північ" залишається стабільною без суттєвих змін.

На Запорізькому напрямку наші воїни відбили атаку ворога в районі північніше Новопрокопівки Запорізької області.

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку та досягають успіхів у районах західніше Вербового в Запорізькій області. Також проводяться штурмові дії на Бахмутському напрямку та досягаються успіхи в районах Кліщіївки та Андріївки. Захисники України завдають ворогові втрат в живій силі та техніці, утримуються на зайнятих рубежах та послаблюють противника.

На Херсонському напрямку ЗСУ проводять контрбатарейну боротьбу, нищать склади та наносять успішні удари по тилам противника.

На Сіверському та Слобожанському напрямках агресор продовжує утримувати свої війська у прикордонних районах, здійснює активну диверсійну діяльність з метою перекриття перекидання наших військ на загрозливі напрямки та укладає мінно-вибухові загородження вздовж державного кордону в Бєлгородській області РФ.

На Куп'янському напрямку у районах населених пунктів Синьківка та Іванівка Харківської області наші захисники відбили три атаки ворога.

На Лиманському напрямку сили оборони відбили чотири атаки в районі Макіївки Луганської області.

На Бахмутському напрямку відбили атаки в районі Богданівки, Кліщіївки та Андріївки.

На Авдіївському та Мар'їнському напрямках у регіонах Авдіїївки, Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області противник здійснив близько 15 невдалих атак.

На Шахтарському напрямку противник не вів наступальних дій.

Станом на 8 жовтня українські війська продовжують наступ на Бахмутському напрямку та здвиглися на схід від Андріївки.

Також ЗСУ здвиглися на захід в Запорізькій області.