Повітряні сили відреагували на ажіотаж про старт навчаня ЗСУ на F-16

Україна не публікуватиме інформацію про підготовку своїх пілотів для F-16 раніше, ніж її партнери, які займаються цим процесом. Весь світ дізнається про участь українських льотчиків у цьому проекті, коли самі пілоти оприлюднять фотографії з кабін літаків-винищувачів. Про це повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат.

За словами Ігната, Україна тримається згоди та координує свої дії з партнерами щодо цього процесу. У ЗМІ не було надано додаткову інформацію з цього питання, підтверджуючи заяву Ігната.

Ігнат також зазначив, що немає конкретного терміну публікації інформації та самої участі пілотів. Він стверджує, що коли перші фотографії з літаків під час успішного вильоту будуть опубліковані нашими льотчиками, то весь світ про це дізнається.

Вже зараз українські пілоти перебувають на різних етапах підготовки. Деякі працюють над мовними навичками, інші тренуються на віртуальних тренажерах, а є й ті, хто вже готується до переходу до самостійного пілотування літаків разом із інструктором, повідомив полковник.

Зараз на авіабазі в Аризоні, Сполучені Штати Америки, розпочалися практичні тренування українських пілотів на винищувачах F-16. Про це повідомили ЗМІ з посиланням на представника Військово-повітряних сил США та видання AirSpace Forces Magazine. Поки невелика група українських льотчиків розпочала навчання на авіабазі в Аризоні.