Повне сонячне затемнення: яким було явище (фото)

Сонячне затемнення спостерігали на заході планети

У понеділок, 8 квітня, жителі західної півкулі планети могли спостерігати повне сонячне затемнення. Це явище було видно на території Північної Америки.

Фаза часткового затемнення розпочалася о 19.27 за київським часом, а пік затемнення припав на 20:18. Повне затемнення тривало 4 хвилини 28 секунд, а закінчилося о 23:52.

Спостерігачі

Часткове затемнення було видно жителям Великої Британії, Португалії, Ірландії та Ісландії. А повне затемнення спостерігали у США, Мексиці та Канаді.

Трансляцію затемнення вела NASA.

Повне затемнення

Під час повного сонячного затемнення, Місяць перекриває Сонце, ставши майже таким же розміром. Це призводить до короткого періоду повного затемнення, тривалість якого залежить від місця спостереження.

За даними, затемнення почалося на східному сході сонця в Тихому океані біля острову Старбак у Кірібаті і закінчилося на заході сонця в Атлантичному океані на північ від Азорських островів.

Прогнози

Прогнози показують, що затемненню знадобиться 68 хвилин, щоб пройти через Північну Америку, включаючи Мексику, 15 штатів США та Канаду.

Вчені провели дослідження, згідно з якими повне сонячне затемнення може впливати на психіку людини, викликуючи почуття благоговіння, смирення та єдності. Воно може заспокоїти людину і відкрити її розум для нових див і важливих закономірностей життя.