Повноваження ТЦК можуть зменшитися? Міноборони прокоментувало ініціативу

Повноваження ТЦК можуть зменшитися? Міноборони прокоментувало ініціативу

У Верховній Раді обговорюється ідея зменшити повноваження Територіальних центрів комплектування (ТЦК) і передати їхні функції цивільним органам. Про це заявив речник Міноборони Дмитро Лазуткін під час ефіру телемарафону.

«Давайте працювати з реальністю: наразі немає жодного рішення. Ведуться обговорення і одна з ініціатив полягає в тому, щоб система працювала на основі принципу ЦНАПів, що є дуже привабливою ідеєю», - зазначив Лазуткін.

Він підкреслив, що ця ідея насправді розглядається і вивчається, але більше деталей наводити він не став, оскільки не має конкретного плану.

«Є обговорення, є суспільний діалог і це вкрай позитивно», - додав речник Міноборони.

Нагадаємо, що в рамках мобілізації працівники ТЦК та центрів соціальної підтримки не мають права утримувати осіб, щоб привезти їх до цих центрів для оновлення військово-облікових даних.

Нагадаємо, Лазуткін заявив, що рекрутингові центри не видаватимуть повістки. За час розмови з фахівцем можна отримати поради та дізнатися, які вакансії зараз є в певних підрозділах.

Раніше Лазуткін повідомив, що оновлення військово-облікових даних через застосунок "Резерв+" є виконанням вимоги закону, який набрав чинності з 18 травня. Проте, працівники ТЦК все одно можуть вручити повістку на вулиці.

Читайте також: