Працівники військкомату намагалися вручити повістки священникам УПЦ МП: чим усе закінчилося

Територіальний центр комплектування та соціальної підтримки відвідав Свято-Покровський монастир УПЦ МП у селі Ракошино Мукачівського району, щоб передати повістки священнослужителям. Проте настоятель храму, Митрофан (Шимон), агресивно зустрівся з ними і почав використовувати образливі слова. Про це повідомляє Mukachevo.net, посилаючись на свої джерела.

Згідно з місцевими ЗМІ, настоятель заважав військовим виконувати свої обов'язки і висловився до них грубо та зневажливо.

В переписці Митрофан (Шимон) ображає працівників військових комісаріатів. Він називає їх "жуликами" і "безбожниками" у російському жаргоні. Крім того, він звинуватив військових комісарів у тому, що вони були п'яні під час виконання своїх обов'язків. Однак видання спростовує це твердження, зазначаючи, що журналісти пояснювали Митрофану Шимону мету їхнього візиту до монастиря.

Цікаво, що Митрофан Шимон є депутатом Великолучківської територіальної громади, обраним на місцевих виборах. Він представляє заборонену проросійську політичну партію "Опозиційна платформа - за життя".

Митрофан Шимон відомий як серед священнослужителів УПЦ МП, так і серед місцевих еліт. Він має зневажливе та зверхнє ставлення до інших і вживає нецензурну лайку. Помимо цього, священик володіє великим сільськогосподарським господарством, яке є джерелом значного доходу. Крім того, він володіє кількома дорогими автомобілями.

Раніше в Закарпатській області був засуджений чоловік, який відмовився від мобілізації, посилаючись на "туберкульоз та неграмотність".

Данілов, прокоментував заяви Time про проблеми з мобілізацією в Україні. Він заявив, що в секторі безпеки та оборони достатньо українських сил. Проблем з призовом в Україні немає.

Головнокомандувач ЗСУ, Валерій Залужний, заявив, що в Україні необхідно поширити категорію людей, які можуть бути мобілізовані. Збройні сили України будуть нарощувати свої резерви, але їх можливості щодо підготовки на власній території обмежені.