Представник Ізраїлю в ООН закликав дослухатися до слів Зеленського

Самий офіційний представник Ізраїлю у ООН Гілад Ердан закликав до уваги до слів президента України Володимира Зеленського щодо загрози, яку Іран та Росія становлять для світу. Про це стало відомо під час трансляції засідання ООН.

Гілад Ердан порівняв ісламський режим у Тегерані з Третім рейхом та верховного лідера Ірану аятолу Хаменеї з Адольфом Гітлером. Він також зазначив, що Іран підготовлюється до війни, озброюючись міжконтинентальними балістичними ракетами.

На фоні цього, представник Ізраїлю нагадав, що іранські дрони вбивають українських цивільних протягом останніх років. Він закликав Раду Безпеки ООН дослухатися до Зеленського та прокинутися від цього тривожного дзвінка.

Раніше президент Володимир Зеленський засудив атаку Ірану на Ізраїль, в результаті якої були використані "шахеди", балістичні та крилаті ракети. Він зазначив, що Україна добре знайома з жахом аналогічних атак з боку Росії, яка також використовує дрони "шахед" і російські ракети. Зеленський закликав до зусиль, щоб запобігти подальшій ескалації на Близькому Сході.

Джерело: Суспільне