"Присилають фото мертвих бійців": Харлан отримує погрози після відмови потиснути руку росіянці на ЧС

Українська фехтувальниця Ольга Харлан почала отримувати погрози в соціальних мережах після відмови потиснути руку росіянці Анні Смірновій на чемпіонаті світу.

Ольга також отримує дзвінки з невідомих номерів. Про це вона розповіла в інтерв'ю Football Hub.

"Погрози до мене дісталися. Та країна займає пів планети і там дуже мало нормальних людей, вони якось так себе ведуть. Я не можу сказати, що я цього очікувала. Хочуть писати, хочуть казати мені все одно. Але були якісь такі повідомлення, де мені надсилали фото мертвих бійців", розповіла фехтувальниця.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Харлан зізналася, що після такого вона почали сильно хвилюватися.

"І тоді я почала дуже сильно хвилюватися, бо не хочу цього бачити. Вони нелюди. Були якісь меседжі "здохни" чи щось таке. Намагалися дзвонити. Дуже сильно, дуже багато. З різних номерів та різних країн. Рознесли мені пошту, там багато було", сказала Харлан.

Лідерку збірної України з фехтування Ольгу Харлан дискваліфікували на чемпіонаті світу після того, як вона відмовилася потиснути руку "нейтральній" атлетці з країни-агресорки Російської Федерації Анні Смірновій. Харлан перемогла росіянку у першій сутичці на стадії плей-оф.

Дії Харлан росіянка намагалася опротестувати, посилаючись на відмову "привітання" з боку українки, що згідно правил Міжнародної федерації фехтування карається чорною карткою дискваліфікацією з турніру.

Пізніше з Харлан все ж зняли дискваліфікацію і вона змогли виступити у командному турнірі.